Piece gastronomiczne

Sprzęt do gastronomii
Otwarcie nowego lokalu gastronomicznego wiąże się z koniecznością dużych nakładów kosztów, ale specyfika tej branży na nieszczęście tego wymaga, więc powinniśmy się liczyć z obowiązkiem posiadania stosownie wysokiego budżetu. Piece konwekcyjno parowe są bez wątpienia jednymi z najdroższych urządzeń w każdej restauracji. Piec taki może kosztować dosłownie kilkadziesiąt tysięcy zł, ale jest jednocześnie potrzebny, aby prowadzić działalność, więc zrozumiałe jest, że zaopatrzenie się w niego jest po prostu niezbędne.



Piece takie występują w wielu różnych wersjach, począwszy od małych, po bardzo wyrafinowane. Wyróżniamy zarówno niezbyt duże piece przeznaczone do niedużych lokali, jak i bardzo duże piece z przeznaczeniem do ogromnych restauracji. Piec konwekcyjno parowy Hendi to bez wątpienia jeden z najchętniej wybieranych pieców. Piec ten cechuje się przede wszystkim bardzo wysoką skutecznością, ponadto jest w stanie pomieścić równocześnie na prawdę dużo produktów spożywczych. Taki piec jest też prosty w obsłudze, więc można się tego dosyć bardzo szybko nauczyć. Konserwacja pieca nie jest trudna i nie zajmuje bardzo dużo czasu, więc siłą rzeczy nie powinno być to dla nas problematyczne. Jeśli piec jest wykorzystywany w sposób słuszny, to będzie się można nim cieszyć przez rzeczywiście długi czas. Zakup nowego pieca daje możliwość korzystać z długiej gwarancji producenta, zatem równocześnie w razie jakichkolwiek usterek można bez problemu oddać go na gwarancję i korzystać z sposobów darmowej naprawy na miejscu.

Źródło informacji: maszyna do lodów włoskich.