Jak zamontować agregat chłodniczy

W każdej sporej restauracji znajdują się pomieszczenia, które służą do przechowywania składników albo gotowych potraw. Jeśli restauracja serwuje catering, dania przygotowywane są uprzednio i schładzane, dzięki czemu zachowują świeży wygląd i bardzo dobry smak dosłownie kolejnego dnia. W komorze chłodniczej przechowuje się głównie warzywa oraz produkty pochodzenia zwierzęcego.

W wielu restauracjach chłodzone są w nich również napoje i niektóre alkohole. W każdym pomieszczeniu chłodni musi znajdować się agregat do komory chłodniczej polo, który pozwala zachować odpowiednią niską temperaturę. Komorę chłodniczą można wydzielić w konkretnym pomieszczeniu lub postawić w środku świetny kontener. Cała trudność polega na tym, aby w środku zamontować urządzenie chłodzące. Warto wybrać agregat sufitowy do komory chłodniczej, który nie zajmuje miejsca. Jeżeli już komora chłodnicza jest niewielka, to jedyne rozwiązanie, które umożliwi ją odpowiednio schłodzić bez utraty przestrzeni. Agregat na prawdę bardzo często ma wbudowane oświetlenie, które ułatwia szybkie znalezienie potraw we wnętrzu chłodni. Agregaty chłodnicze pozwalają schłodzić wnętrze komory i utrzymać w niej niską, niemniej jednak ciągle dodatnią temperaturę. Jednak jeżeli ktoś potrzebuje zmrozić żywność, musi zakupić inny agregat - agregat do komory mroźniczej polo. Taki na pewno przyda się w przedsiębiorstwach, które zajmują się przetwarzaniem żywności, np. przygotowywaniem mieszanek warzyw albo produktów garmażeryjnych. Agregat mroźniczy zwykle obniża temperaturę do - 22 stopni.
Więcej: agregat do komory mroźniczej polo.